HeadaTerm – Dispozitiv medical anti-migrena

Dispozitiv medical ce se poarta pe frunte si actioneaza prin electrostimulare, util in prevenirea si tratarea durerilor de cap de la cele mai usoare – cefaleea tensionala, pana la cele mai intense tip migrena sau cluster.

Migrena, cefaleea, insomnia si stresul au acum o NOUA rezolvare!

Eficienta si siguranta – garantate de FDA, sustinute de numeroase dovezi clinice, se datoreaza principiului de functionare prin electrostimulare;

 • fara reactiile adverse ale medicamentelor uzuale

Efect rapid, intensitate reglabila

 • efectul se instaleaza imediat dupa aplicarea pe frunte
 • puteti selecta printr-un simplu clic intensitatea dorita pentru cel mai bun control al durerii

Design simplu si compact, usor de aplicat si extrem de confortabil de purtat

 • dispozitiv de mici dimensiuni si extrem de usor, se lipeste pe frunte cu ajutorul unor plasturi adezivi hipoalergenici
 • ambalat intr-o cutie asemanatoare tocului de ochelari, îl puteti lua cu d-voastra oriunde oricând
 • asigura minim 7 ore de functionare

Cefaleea – durerea de cap – este una din cele mai frecvente si suparatoare tipuri de durere, cu un puternic impact asupra calitatii vietii. Desi avem la dispozitie o gama larga de analgezice, de foarte multe ori terapiile medicamentoase nu controleaza suficient de bine durerea si au reactii adverse nedorite.

HeadaTerm este un dispozitiv medical de ultima generatie ce actioneaza prin electrostimularea centrilor nervosi responsabili de producerea cefaleei. Este o metoda inofensiva si neinvaziva de tratament, frecvent utilizata datorita efectului benefic dovedit de numeroase studii clinice si cercetari stiintifice.

HeadaTerm începe sa actioneze imediat dupa aplicare iar intensitatea stimularii creste gradual si atinge efectul maxim dupa 5 minute. Dupa câteva utilizari în care va veti obisnui cu dispozitivul, veti putea sa alegeti singur intensitatea dorita în functie de severitatea durerii. Un simplu clic si ati selectat nivelul optim de intensitate pentru controlul durerii.

HeadaTerm este un dispozitiv compact, usor si confortabil de purtat. Se aplica simplu si îl puteti purta oriunde, acasa, la serviciu, în activitati în aer liber.

HeadaTerm are toate certificarile CE de performanta si siguranta.

Principiul de functionare a dispozitivului HeadaTerm se bazeaza pe metoda TENS stimularea electrica nervoasa transcutanata – cea mai cunoscuta si utilizata tehnica de stimulare electrica pentru ameliorarea durerii.

Cefaleea primara – cum sunt cefaleea de tip tensional, migrena, cefaleea de tip cluster – este declansata si întretinuta pe calea unor ramuri ale nervului trigemen.

Stimularea electrica a acestor ramificatii nervoase de la nivelul fruntii moduleaza transmiterea senzatiilor de durere catre sistemul nervos central si eliberarea anumitor substante numite neurotransmitatori, responsabile de efectele fizice, psihice, emotionale ale durerii.

Astfel, prin stimularea electrica transcraniana a materiei cenusii din anumite centre nervoase (periapeductale, a nucleilor rafeului medular sau a nucleilor reticulari) potenteaza sinteza si efectele benefice analgezice, anxiolitice si relaxante ale

 • Endorfinelor – care scad pragul de perceptie a durerii si pragul de instalare a simptomelor asociate migrenelor
 • Serotoninei – care creste toleranta la durere, reduce anxietatea, îmbunatateste calitatea somnului,
 • Norepinefrinei – care îmbunatateste nivelul de energie, buna dispozitie si statusul psihic

HeadaTerm este cea mai noua generatie de dispozitive ce functioneaza pe acest principiu, dispozitivul este sigur si neinvaziv.

Buna functionare a dispozitivului trebuie sa respecte cîteva reguli simple

 • Aplicarea se face doar pe pielea curata si sanatoasa
 • Dispozitivul se porneste dupa aplicarea pe frunte. Dupa utilizare întâi se opreste dispozitivul apoi se îndeparteaza usor pentru a nu afecta pielea sau a deteriora plasturii cu gel conductor.
 • Frecventa recomandata de utilizare este de o sesiune de 20 de minute/zi.